vineri, 6 noiembrie 2009

A fi parinte - Simona Guresu

A fi parinte este una dintre cele mai mari provocari din cate exista. E un job permanent care-ti solicita la maxim inteligenta, creativitatea si emotiile. Starea de a fi parinte te solicita la maxim si te recompenseaza pe masura. E un job care cere multe cunostinte si cei mai multi dintre noi intram in el fara pregatire si cu prea putin suport din partea celorlalti. In societatea moderna parintele trebuie sa-si asume atat de multe roluri incat de multe ori in rolul de parinte rateaza.
Experienta de a fi parinte este foarte rar ceea ce am planificat sa fie. Ne gasim adesea in locuri necunoscute fara o harta care sa ne ghideze si de multe ori fara sa vedem luminita de la capatul tunelului.
A fi parinte nu este un scop in sine. A fi parinte este un exercitiu de crestere si maturizare, este un process continuu de dezvoltare. In acest rol cred ca este vital sa poti fi sustinut de catre un grup in care sa-ti poti impartasi punctul de vedere fara sa fii judecat si impreuna cu care sa poti gasi solutiile cele mai bune la problemele cu care te confrunti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu